Перфектен както за получаване на пенливо мляко за капучино или мокачино, така и за всички останали измервания на температурата на мляко или други течности в кухнята. Подходящ при определяне на необходимата температура за заквасване на мляко. За да направите идеалното капучино, трябва: Да използвате чаша изработена от неръждаема стомана или керамика и да е пълна до половината с мляко. За най-добри резултати, използвайте мляко с високо съдържание на мазнини. Закрепете термометъра към чашата с помоща на клипса. Да се загрее млякото между 55-75°C, като не трябва да се прегрява над 75°С. Приготвяне на кисело мляко: Сварявате млякото или ако имате достатъчно доверие на източника, може да пробвате и със сурово кисело мляко като само го загреете до 42-45 °C. След като сте го сварили – го оставяте настрани докато се охлади до въпросните 42-45 °C. В малък съд се сипва малко от прясното мляко, добавяте закваската и разбърквате много добре. След това връщате заквасеното мляко при останалото и отново добре го разбърквате. Разсипва се в буркани, след което ги завивате в одеяло или някаква топла дреха. Целта е да се задържи температурата в рамките на няколко часа. Оставяте го така да се заквасва за около 4 часа. Развивате го от одялото или от каквото друго сте ги завили и прибирате готовото кисело мляко в хладилник. Наслаждавате на всяка хапка от домашно приготвеното от вас кисело мляко! Внимание: Използвайте термометъра внимателно. Продуктът не е играчка. Дръжте го далеч от обсега на деца. Не е подходящ за съдомиялна машина и микровълнова печка. Почиствайте с мека влажна кърпа. Код на производител: 14.1023 Корпус: неръждаема стомана - температурен обхват: 0 ...+100 °C - точност: ±1 °С - резолюция: ±1 °С Размери: O26х31х140 мм Тегло: 0,014 кг Особености: метален клип за удобно закрепване