Търси
Filters

МОНТАЖ НА СМЕСИТЕЛ

СПРЕТЕ ВОДАТА

Прекъснете водоснабдяването чрез затваряне на ъгловия кран. Ъгловите кранове обикновено са под мивката и се затварят със завъртане в посока по часовниковата стрелка. След спирането трябва да се провери дали все още тече вода от смесителя.

ПРЕМАХВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩ СМЕСИТЕЛ

Преди да демонтирате стария смесител, поставете голям съд отдолу, тъй като в маркучите и фитингите може да има остатъчна вода, която ще изтече при демонтирането. Демонтирайте свързващите маркучи или тръби от връзките. Отвийте фиксиращата гайка или винт на шайбата от долната страна на мивката.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА СМЕСИТЕЛЯ

След като развиете, респ. отстраните всички връзки и фиксиращи елементи, внимателно издърпайте стария смесител от мивката. Уверете се, че изводите няма да надраскат мивката. При водата, която евентуално изтича, става въпрос за остатъчна вода и няма нужда да се притеснявате. Би трябвало тя да изтече в мивката или в поставения под нея съд.

МОНТАЖ НА НОВ СМЕСИТЕЛ

Почистете старателно отвора за кранчето на мивката. Поставете мекия уплътнителен пръстен от комплекта върху отвора. Внимателно прокарайте маркучите на новия смесител през отвора от горната страна. Поставете твърдия уплътнителен пръстен отдолу, като прекарате маркучите през него. След това поставете шайбата и затегнете леко гайката, но не затягайте напълно.

Публикуваните съвети и идеи са с информативен характер и строителен хипермаркет "Алати" не носи отговорност за възникнали дефекти или проблеми при изпълнението им. 

Строителен хипермаркет "Алати Ви съветва да четете инструкциите за употреба на продуктите или да се обърнете към специалист в съответната област. 

Добави коментар
Съвети и идеи архив