Търси
Filters

МОНТИРАНЕ НА КАЗАНЧЕ

Повърхностно монтираните казанчета обикновено се състоят от само няколко, сравнително прости компоненти. Въпреки това с течение на времето те се износват – от замърсяване, отлагания, стават неизползваеми или твърди. Засегнати могат да бъдат гумени уплътнения, кранове и вентили, меки връзки и всички движещи се механични части като поплавъка. Най-честите проблеми при казанчетата са течовете, които се разпознават по постоянния поток на водата в тоалетната, казанче на механизма на движение и непълно казанче. Ако решите да търсите причините, трябва първо да прекъснете водоснабдяването. След това повдигнете капака на казанчето. Често то е прихванато здраво към казанчето, но може да се отстрани с малко сила. Сега откачете палеца, за да можете да издърпате пълнещия механизъм. След като водата се оттече, можете да инспектирате всички елементи. Ако е необходимо, използвайте фенерче. Ако уплътненията са калцирани или износени, най-добре е да ги подмените. При класическия модел тоалетни казанчета за монтаж върху стената обикновено са налице две уплътнения, на дъното и на входа за водата. Проверете уплътненията за замърсяване. Ако забележите пукнатини, варовик или други повредени части, сменете уплътнението. Замърсяванията често могат да бъдат почистени, така че в повечето случаи не е необходима подмяна. При смяна на уплътнения, почистете и отворите на тръбите. Течът от казанчето може да се дължи и на проблем на поплавъка. Той отчита нивото на водата и го поддържа константно. Първо проверете дали поплавъкът и водачът не са се заклещили или се движат трудно и при необходимост ги разхлабете. Подхождайте внимателно с направените предимно от пластмаса компоненти, за да не се счупят. Ако поплавъка е покрит с варовик или замърсен, внимателно извадете елементите и ги почистете от варовика с подходящ препарат. За по-фина работа можете да използвате телена четка. Отново подхождайте внимателно, за да не отчупите нещо. Най-добре заменете тези елементи. Почистване или подмяна на повредени вентили в казанчето Ако уплътненията и поплавъкът са здрави, не са замърсени или покрити с варовик, но водата все още не тече както трябва, това би могло да се дължи на повредени вентили. Ето защо трябва да проверите както пълнещия, така и ъгловия вентил. Възможно е филтърът на входа да е замърсен и да трябва да се почисти или замени. Ако вентилите са силно амортизирани, повредени или много замърсени, би било най-добре те да бъдат изцяло заменени. Възползвайте се от възможността за проверка и почистване на всички части, дори ако само един от елементите е повреден, покрит с варовик или замърсен. Така ще предотвратите следваща поправка в близко бъдеще.

Публикуваните съвети и идеи са с информативен характер и строителен хипермаркет "Алати" не носи отговорност за възникнали дефекти или проблеми при изпълнението им. 

Строителен хипермаркет "Алати Ви съветва да четете инструкциите за употреба на продуктите или да се обърнете към специалист в съответната област. 

Добави коментар
Съвети и идеи архив